Blog
Yüksek Tavanın Avantajları
24 Nisan 2021

Bir villa yaptırıyorsanız tavan yüksekliğini kendiniz belirleyebilirsiniz. Ama bir daire alıyorsanız standartlarla yetinmek zorundasınız. Bu da ortalama 2.50 metreye tekabül ediyor maalesef.

Bugüne dek, tavan yüksekliği dahil, tüm tercihlerinizi ve hayallerinizi aynı konut projesinde bulmakta zorlanmış olabilirsiniz. Üç kuşaktır inşaat sektöründe olan, yüzlerce projeyi başarıyla hayata geçiren Naturel Grup olarak, isteklerinizin tümünü bir arada, İncekBellaPais Konutlarında gerçekleştiriyoruz.

 

İncekBellaPais Konutlarında tavan yüksekliği

Bu son projemizde pek çok avantajı bir araya getirdik. Bunlardan biri de tavan yüksekliği. İncekBellaPais Konutlarında tavan yüksekliği net 3.20 metre.

Yüksek tavan, inşaat maliyetini yükselten bir unsur olmasına rağmen, daire fiyatlarını artırmadan, standart tavan yüksekliği olan 2.5 metrenin üzerine çıktık.

Yüksek standartlarda bir proje yapıyorsak düşük tavanla yetinemezdik…

Yüksek tavanın avantajları

Dairenizi satma durumunda, dairenizdeki genişlik hissi alıcı için tercih noktası olur. Bir emlakçının olası ev alıcılarına ya da kiracılarına göstereceği ilk yerlerden biri de yüksek tavandır. Yüksek tavan evinizin değerini artırır.

Yüksek tavanın yarattığı genişlik hissi kendinizi özgür, büyük ve değerli hissetmenizi sağlar. Özgür yaşar, özgür düşünürsünüz. Açıklık hissinin, keşif arzusu ve ihtişam yarattığı, yaratıcı düşünmeyi teşvik ettiği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Yüksek tavanlı daireler daha havadardır. Taze havanın dolaşımı için daha fazla alan vardır.

Güneş ışığından daha fazla yararlanırsınız. Aydınlık ve ferah bir evde yaşarsınız.

Evde zaman geçirmek mutluluğa dönüşür; daralmazsınız, bunalmazsınız. Eviniz sizde pozitif duygular uyandırır.

Tarz olarak daha moderndir. Dekorasyonu daha estetik gösterir. Yüksek tavanlı daireler her zaman daha çekici bulunur.

Yüksek tavan; duvarlarda, sütunlarda, tavanlarda dekoratif öğelerin kullanılmasına izin verir ve çok şık durmasını sağlar.

Yüksek tavanlar için renk sınırı yoktur, koyu renklerle boyayabilirsiniz.

Daha fazla depolama alanınız olur. Daha yüksek ve geniş bir elbise dolabına kim hayır der ki.

Günümüz olanakları binaların ısıtılması ve serinletilmesini kolaylaştırdıktan sonra düşük tavanların ısıtmaya katkısı avantaj olmaktan çıktı. Düşük tavanlar ve pencere boyutları ısınma açısından belirleyici değil artık. Dolayısıyla yüksek tavan yaz aylarında serin ve konforlu bir hava sağlar. Sıcak hava yükselir, pencerelerden odalara güneş ışığı girer ve doğal, verimli bir soğutma-havalandırma gerçekleşir.

 

Düşük tavanın dezavantajları

Düşük tavan alanı olduğundan dar gösterir. Duvarlar ve tavanlar koyu renk boyanamaz, tek seçeneğiniz beyazdır. Daha fazla aydınlatma gerektirir. Gün ışığından yararlanmanız için pencereleri örtmemeniz, perdeleri açık renk seçmeniz gerekir. Yatay ayrıntılar, örneğin yatay formda dolaplar kullanamazsınız. Dekorasyon öğelerini azaltmanız, belki ayna kullanmanız gerekebilir. Düşük tavanlı daireler havadar değildir. Sıkıntı ve bunaltı yaratır. Düşük tavanlar sizi sınırlar, kısıtlar. Sınırlı düşünmeye zorlar. Hayallerinize, yaratıcılığınıza ket vurur.

Unutmayın ki tutsakların kapatıldığı yerler düşük tavanlı, saraylar yüksek tavanlıdır.

 

Yüksek tavan, büyük kazanç 

Türkiye’deki yapılarda 3.20 m tavan yüksekliği sıra dışı bir durumdur.

Ancak deneyimli, profesyonel, standartların üzerinde yapılar inşa eden; insana, topluma ve doğaya saygılı bir inşaat firmasının, Naturel Grup gerçekleştirebileceği “yüksek standartlar” içeren bir durumdur ve İncekBellaPais Konutlarında somutlanmıştır.

Gelin bu avantajı değerlendirin. En uygun koşullarda, en “yüksek” standartlarda yaşayın.

Yüksek tavan, her anlanda “büyük kazanç” demektir.

Kaçırmayın, kazançlı çıkın!

Sizi, detayları paylaşmak üzere satış ve tanınım ofisimizi ziyaret etmeye; örnek dairelerimizde tavan ve kapı yüksekliklerini görmeye ve köy bahçemizde kahve içmeye davet ediyoruz.