Blog
Sürdürülebilir İnsan İlişkileri
23 Mart 2021

İncekBellaPais Konutları, “sürdürülebilir insan ilişkileri” temelli bir konut projesidir. Doğal ve aidiyet duygusu yaşatan proje, iletişim ve paylaşım odaklı sosyal tesisleri, yaş grupları arasındaki bağları güçlendiren yeşil ve sosyal alanları ile sürdürülebilir insan ilişkileri için tasarlanmıştır. Konutlar tamamlandıktan sonra, sakinlerini bu ortamlara dahil edecek ve sosyal katılımı sağlayacak bir mekanizmaya sahiptir.

Sosyal olarak sürdürülebilir planlamada, Girne’nin incisi Bellapais köyü çağrışımlarıyla oluşturduğumuz köyler en önemli faktördür. Köy ile birlikte diğer sosyal ve yeşil alanlar da kültürel ve hümanist ilişkiler için uygun zeminler içerir. Sakinlerine yaşatacağı “12 ay tatil” atmosferi ile pozitif ilişkilere ortam sağlar.

Sürdürülebilir manzara

Çoğu konut projesi maalesef birkaç blok, birkaç çam ağacından ibaret. Dairelerinin sıcak atmosferinden çıkan konut sakinleri, birden beton ve asfaltın soğukluğu ile karşılaşabiliyor. Oysa, insan ve çevre ayrılmaz bir şekilde birbiri ile bağlantılıdır. Konutlar ve yeşil alanlar birbirini bütünlemelidir. Konutlar yeşil ve ağaçlık alanlara, yeşil ve ağaçlık alanlar da binalara nüfuz etmelidir. Tasarımın ayrılmaz bir parçası, binaları çevreleyen “doğanın izi” olmalıdır. Ölçütler arasında konutların şeffaf, samimi ve açık olması da bulunmalıdır.

Peyzajı, yeşil teraslı dubleksleri ve sosyal donatılarıyla İncekBellaPais Konutları sürdürülebilir manzaranın başyapıtlarındandır. Proje bünyesindeki dikey ve yatay bloklar yeşil geçişlerle bütünleşmekte; estetik ve işlevsel tasarımıyla yeni manzaralar sunmaktadır.

İnsan, sosyal çevresi ve doğadaki diğer canlılar olmadan yaşayamaz. Yaşadığı mekanlar ne kadar konforlu olursa olsun, iletişim ve paylaşım içinde olmak ister. Bir ağacın serin gölgesinde oturmak, dostlarıyla sohbet etmek; suyun mavisinde, kuşların cıvıltısında huzur bulmak ister. İnsan gereksinimlerinin dikkate alındığı; sürdürülebilir insan ilişkileri ve sürdürülebilir manzara boyutlarının önemli görüldüğü İncekBellaPais Konutları size ve ailenize hitap edecek çok şey içeriyor. 12 ayrı tipte 185 daire seçeneğinden biri sizin olsun; siz de “sürdürülebilir” bir yaşama geçin. 

Satış ve tanıtım ofisimizi ziyaret gelin, örnek dairelerimizi görün; bir fincan kahvenin kokusunda güzellikleri paylaşalım.