Blog
Sürdürülebilir Yaşam Planı
01 Nisan 2021

Sürdürülebilir yaşam planı

Sürdürülebilirlik, bir sistemin kendisini devam ettirmek için uzun vadeli “yeniden üretimi” olarak tanımlanabilir. Çevresel sürdürülebilirlik, ekonomik sürdürülebilirlik, toplumsal sürdürülebilirlik, mimari sürdürülebilirlik gibi boyutlarla değerlendirilebilir. Sürdürülebilirlikten söz etmek demek, öncelikli olarak “çevre”den söz etmek; insanın yaşam kalitesini yükseltmek demektir. 

Sürdürülebilir konut

Doğallık ve modernlik kombinasyonu olan İncekBellaPais Konutları; tasarımı, projelendirmesi, teknolojisi ve uygulaması boyutlarıyla sürdürülebilir bir konut projesidir. İlk günden başlayıp yıllar sonrasına taşınabilecek ve geliştirilerek devam ettirilecek fikirleri, uygulamaları, paylaşımları içerir. Binalardan köy bahçelerine kadar pek çok detayında; yapı teknolojilerinin değişimi,  sakinlerinin tercihleri, yaratıcılığı ve buluşları ile değişmeye / dönüşmeye açık olarak tasarlanmıştır:

 

İncekBellaPais Konutları;

Yüksek tavanlı ferah ve aydınlık daireleri,

Tavan yükseklikleri 4,20 metre olan geniş blok girişleri,

Yeşil ve sosyal alanları; bu kapsamda açık spor alanları, yürüyüş yolları, tenis kortları, basketbol alanı vb. donatıları ile sürdürülebilir yaşam alanları,

Doğal gün ışığına, doğal havalandırmaya izin veren; değişen iklim koşullarına dirençli  tasarım ve boyutlardaki cepheleri ve pencereleri,

Yeşil teraslı ve yeşil manzaralı dubleksleri,

Enerji maliyetini düşüren mimarisi, çevreye duyarlı ve enerji verimliliği yüksek yenilikçi malzeme seçimi,

Yüksek performansta ısı - ses - yangın yalıtımı,

Sağlıklı peyzaj düzenlemesi ve bu düzenleme ile bütünlüklü otoparkı,

İklim değişikliği ve yükselen sıcaklıklara uyumlu bitki seçimi ve sulama sistemi,

Engellilerin, yaşlıların yaşamını kolaylaştıran ergonomik tasarımları ile “sürdürülebilir bir konut projesi”dir.

Sizin de yaşam planlarınız “sürdürülebilir” olsun. Çocuklarınızın da geleceğini düşünün, İncekBellaPais Konutlarına gelin. Satış ve tanınım ofisimizi ziyaret etmenizi, örnek dairelerimizi görmenizi dileriz.